رتبه‌بندی شرکت ها

اتاق ایران به واسطه جزء ۴ بند الف ماده ۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی به شرح : “نسبت به درج رتبه بندی تولیدکنندگان کالاها، عرضه کنندگان خدمات و پیمانکاران طراحی ـ ساخت در سامانه موضوع جزء(۱) این بند که توسط مراجع ذی صلاح قانونی غیر دولتی، سازمان های نظام مهندسی و اتاق ایران انجام می شود، اقدام کند. نحوه رتبه بندی و تعیین فهرست مراجع ذی صلاح قانونی غیر دولتی برای رتبه بندی در هر حوزه تخصصی اعم از طرحهای دولتی و غیردولتی موضوع این قانون بر اساس ضوابط شامل سطح تحصیلات اعضای هیأت مدیره و مدیر عامل، سوابق کاری شرکت، توان مالی و فنی و امکانات نرم افزاری و نیروی انسانی متخصص تعیین می شود. آیین نامه اجرائی این جزء توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت با همکاری دستگاههای اجرائی ذی ربط با مشارکت اتاقها، سازمان های نظام مهندسی کشور و کانون عالی انجمن های صنفی کارفرمایی ایران حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از لازم الاجراءشدن این قانون تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.” مکلف به رتبه بندی شرکت ها شده است.

مطابق آئین نامه اجرایی جزء ۴ بند الف ماده ۴ قانون فوق اتاق ایران به عنوان یکی از مجریان ذی­صلاح رتبه بندی معرفی شده است. فرآیند رتبه بندی با استفاده از شاخص های رتبه بندی ابلاغ شده توسط کارگروه موضوع ماده ۶ آئین نامه فوق صورت می گیرد.

اتاق ایران با سابقه ای بیش از یک دهه به عنوان نهاد پیشگام در عرصه رتبه بندی شناخته شده که بواسطه این سابقه و بر اساس تکلیف قانونی فوق اقدام به رتبه بندی متقاضیان نموده است. الگوی رتبه‌بندی فعالان اقتصادی با ایجاد بستری علمی – عملی برای اجرای بهینه قوانین مربوط به امر رتبه‌بندی و رشد و توسعه بخش خصوصی با طراحی مولفه‌ها، معیارها و شاخص‌های مرتبط قوانین مذکور نظیر قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار، ماده ۲۸ قانون برنامه پنج‌ساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر کاهش حجم، اندازه و ساختار مجموع دستگاه‌های اجرائی در طول اجرای قانون مذکور که با عدم نگرش تک‌بعدی به بنگاه‌های اقتصادی صرفا از منظر مالی و اعتباری و برخورداری از نگاه سیستمی با رویکرد توجه به ابعاد مهم کسب و کار نظیر مدیریت و صلاحیت حرفه‌ای، مشتری‌مداری و مسئولیت اجتماعی و محیط رقابتی و موقعیت کسب و کار، با تفکیک دامنه امتیازات متقاضیان رتبه‌بندی به بازه‌های کوچک با قابلیت تفسیرمالی و مدیریت کسب وکار و ارایه چهره‌ای واقعی‌تر از وضعیت اعتباری و مدیریتی بنگاه‌های اقتصادی، در راستای تحقق ضروریات امر رتبه‌بندی تدوین شده است.

جهت دانلود، بر روی لینک زیر کلیک نمایید.

مطابق جزء ۴ بند الف ماده ۴ قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی ایران به عنوان مجری رتبه بندی مورد پذیرش می باشد، متقاضیان جهت ارزیابی می توانند اطلاعات خود را ثبت نمایند تا همکاران ما در اتاق ایران جهت ارسال مستندات و شروع فرآیند ارزیابی با ایشان تماس حاصل نمایند

درخواست رتبه بندی

نام شرکت(ضروری)
نام مسئول هماهنگی(ضروری)